Риши Сунак и Саджид Джавид, британските министри на финансите и здравеопазването,

...
Риши Сунак и Саджид Джавид, британските министри на финансите и здравеопазването,
Коментари Харесай

Двама министри от кабинета на Борис Джонсън подадоха оставки -

Риши Сунак и Саджид Джавид,  английските министри на финансите и опазването на здравето, през днешния ден подадоха оставки. Те нападнаха качествата на премиера Борис Джонсън да управлява администрация, която съблюдава стандартите.

Оставките бяха подадени в миг, когато Джонсън се извиняваше, че е позволил неточност, тъй като не е схванал, че някогашен министър, отговарящ за партийната дисциплинираност на консерваторите в Народното събрание, е несъответствуващ за работа в държавното управление, откакто против него бяха подадени тъжби за полово принуждение.

И Сунак, и Джавид преди този момент обществено подкрепяха Джонсън по време на вихрещия се от месеци скандал поради празненства в офиса и резиденцията му на „ Даунинг стрийт “, когато страната беше в локдаун.

Обществото с право чака държавното управление да бъде ръководено вярно, умело и съществено. Аз съзнавам, че това може би е последната ми министерска работа, само че имам вяра, че си коства да се борим за тези стандарти и по тази причина депозирам оставка, написа Риши Сунак в Туитър.

Саджид Джавид заяви, че обществеността е изгубила доверие в способността на Джонсън да ръководи страната в името на националните ползи.

На фона на тези оставки английската външна министърка Лиз Тръс съобщи, че изцяло поддържа премиера, заяви Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР